tirsdag 31. januar 2017

Introdusering av romanen

Boken Faen ta skjebnen er den sjette romanen til forfatteren John Green og den ble utgitt 10.januar 2012. Dette er en dramatisk, men samtidig romantisk roman basert på John Green sin film The Fault In Our Stars. Green debuterte i 2005 med boken Hvem er du, Alaska?, som han i 2006 vant Printzprisen for, og har etter det skrevet fire bøker til. Mesteparten av inspirasjonen hans har han fått fra egne opplevelser og erfaring, og Green har fått med seg mange viktige temaer for dagens ungdom, slikt som kjærlighet, depresjon, kreft, alkohol og sex. Da boka ble utgitt i 2012 fikk den svært god kritikk, den debuterte også på førsteplass på The New York Times bestselger-liste. Samtidig som boken ble gitt ut, ble den filmatisert og hadde premiere i 2014.

Faen ta skjebnen er en slående tittel. Likevel er originaltittelen bedre. The Fault In Our Stars er et Shakespeare-sitat, og sier noe om at det ikke er stjernene du er født under det er noe i veien med, det viktigste er hva du selv velger å gjøre med livet ditt.

Green på sin side argumenterer med at det av og til ikke er vår feil, altså noe vi har gjort, som påvirker livet vårt. Han mener at de dårlige tingene i livet vårt ikke kan unngås. Som eksempel kan ikke Hazel og Augustus ikke noe for at de har kreft, det er en ting som ikke kan unngås eller endres.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar