tirsdag 31. januar 2017

Karakterskildring og setting

Forfatteren John Green har klart å skildre karakterene veldig bra. Han skildrer dem på en måte som gjør at du føler at du kjenner dem. John Green skildrer Hazel som en omsorgsfull person som står på sine meninger, og hun har ofte sterke meninger om døden og røyking. Hazel er veldig viljesterk og hun gjør som hun vil uten at det går på andres bekostninger. Hun støtter alltid de hun er glad i og hjelper alle som trenger det. Hazel er fortelleren i romanen og forteller handlingen i første person i og med at vi bare får vite hennes følelser og meninger. Hun bruker ord som meg og jeg for å beskrive hennes tanker og følelser. Hazel er en rund karakter, dette fordi vi vet mye om hennes karakter og vi får vite om følelsene og tankene hennes i forskjellige situasjoner. Hun er også en dynamisk karakter fordi hun forandrer seg en del og utvikler seg gjennom romanen, i begynnelsen av boken snakker h
un ikke med noen og prøver bare å unngå folk, men i slutten av romanen innser hun at det er greit å ha venner og ha et liv mens hun kan. Antagonisten er kreften og hvordan leve med den. (Karakter mot en selv).  

Augustus blir beskrevet som en gutt som ikke greier å ta alt for seriøst og han pleier ofte å tulle bort ting. Augustus blir også skildret som en seriøs person som gjør alt for vennene sine, og han støtter de uansett. Augustus er ikke redd for å vise følelser for andre og han sier ofte ting rett ut. Han er veldig viljesterk og vil ofte klare ting på egenhånd selv om han ikke klarer det eller ikke er frisk nok. Augustus er en dynamisk karakter fordi han utvikler seg følelsesmessig underveis og Hazel får Augustus til å se livet på en annen måte og ikke bare gjennom metaforer. Augustus er en rund karakter fordi du får vite mye om livet hans og han er en stor del av boken. Han er også en dynamisk karakter fordi han og Hazel får lære mye om livet gjennom romanen.

Isaac er bestevennen til Augustus og Hazel, og er også en kreftpasient. I boken blir Isaac skildret som en høy, tynn gutt med langt, blondt hår.  I begynnelsen av boken går Isaac, som allerede har operert bort et øye på grunn av kreften i samme støttegruppe som Hazel. Når han får vite at det andre øyet må bli operert bort, tar han med seg Augustus til støttegruppen, og det er i støttegruppen Hazel og Augustus møter hverandre for første gang. I begynnelsen av boken får man vite at Isaac er sammen med Monica. Monica slo opp med Isaac fordi hun ikke kunne takle at Isaac mistet synet sitt. Gjennom boken, har Isaac vanskeligheter med å forstå hvorfor Monica slo opp med han selv hun hadde lovet at hun alltid kom til å være sammen med han. Han går fra å være en kreftrammet gutt som er skikkelig forelsket i kjæresten sin, til en singel, hjerteknust og blind gutt som mister sin aller beste venn til kreften. Det er derfor Isaac er en dynamisk karakter, selv om han ikke er en spesielt rund karakter.




Setting

Setting: Miljøet blir ikke beskrevet, men handlingen foregår hjemme hos både Augustus og Hazel. Handlingen foregår også i kirkekjelleren hvor støttegruppen for kreftoverlevende finner sted. Mange av scenene foregår også i Amsterdam når Augustus og Hazel skal møte Peter Van Houten for å få svar på hva som skjer i slutten av boken «En legendarisk lidelse».


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar